NP č.416 > UličníciZprávy z uliceTomáš Havlín

Také jste se na konci dubna zastavili na Karlínských farmářských trzích? Také se vám událo něco zvláštního?

Leckterý nakupující se zde stal obětí skupinky zvláštních tvorů připomínajících bílé zakuklence. Ti si našli škodolibé zalíbení v poněkud nezvyklé činnosti. Občas se k nic netušícímu návštěvníkovi jen tak s úsměvem přidružili, občas stáli opodál a jindy zase napodobovali každý jeho pohyb nebo každé jeho slovo.

 

 

 

Také jste se na konci dubna zastavili na Karlínských farmářských trzích? Také se vám událo něco zvláštního?

Leckterý nakupující se zde stal obětí skupinky zvláštních tvorů připomínajících bílé zakuklence. Ti si našli škodolibé zalíbení v poněkud nezvyklé činnosti. Občas se k nic netušícímu návštěvníkovi jen tak s úsměvem přidružili, občas stáli opodál a jindy zase napodobovali každý jeho pohyb nebo každé jeho slovo.

Možná vás trochu znervóznili, možná vás rozesmáli, možná vás vyděsili k smrti, tak jako místního policistu, který před nimi utekl až za zeď kostela. Celý trik byl v tom, že kdo na tyto „zrcadlící klauny“ reagoval podrážděně, sám se setkal s obrazem svého vzteku. Pokud jste se však smáli, také jste se s úsměvem setkali.

Byli neškodní, jejich cílem nebylo děsit, naopak. Herečky a herci hereckého spolku DivaDno přišli rozproudit atmosféru na trzích a připomenout lidem, že ať už stojíme na kterémkoli konci společnosti, můžeme se společně potkávat bez předsudků. Herci DivaDna jsou totiž lidmi bez domova. Další z akcí z dílny Jako doma se tak pokusila o sbližování světů těch, co domov mají, s těmi co tolik štěstí neměli.

 


Tomáš Havlín autor / Tomáš Havlín VŠECHNY ČLÁNKY AUTORA