Vydání o gastronomii je plné dobrého jídla! V rozhovoru s cukrářem Josefem Maršálkem se dozvíte, co všechno musel obětovat tomu, aby se dostal do bodu, ve kterém si může péct, co chce a kdy chce. Rozpovídal se také o tom, jaké role hraje v televizních pořadech a zda se jeho pečení mění podle nálady. V článku o školních jídelnách rozebereme, jak významně ovlivňují výživu a stravovací návyky, a to u 80% českých dětí. Zamyslíme se nad tím, za jakých okolností vznikaly a zda se v nich dnes dá najíst kvalitně s ohledem na současné potřeby i znalosti v oblasti výživy. Historik stravování a životního stylu Martin Franc nám prozradí víc o dějinách a vnímání jídla jako projevu sociálního statusu, formy propagandy, prostředku vyjádření názoru i tradice. Připravili jsme pro vás také přehled neobvyklých pokrmů z celého světa.
V části o prodejcích se můžete těšit na příběh prodejce Stanislava, se kterým se život moc nepáral. Rozhovor se známou osobností tentokrát vedla prodejkyně Kamila, která zpovídala hned čtyři umělce, kteří vynikají v oboru improvizace.