NP č.431 > UličníciZprávy uliceNikola Kotlarová

16. ledna 2014 se pořádal v pražském klubu Pilot ve Vršovicích benefit na naši budoucí kamennou kuchyň, kterou bychom chtěly mít. Kuchařky bez domova už přišly do klubu kolem třetí hodiny odpoledne a připravovaly jídlo, oblečení, plakáty, placky – vše z uvedeného se tam pak prodávalo. A také byla potřeba spousta dalších příprav.

Kolem šesté hodiny se začali pouštět lidi do klubu, my ostatní kuchařky jsme tam stály a čekaly jsme, koho známého potkáme. Lidi si začínali všímat toho, co mají kuchařky na stánku. Bazar s oblečením jsme měli na starosti já a moje máma Helena. Vedle nás měli stánek s jídlem Zuzka a Dáša. Podávaly čočkovou polívku a tousty s ředkvičkovou pomazánkou. Přímo v sále jsme měli ještě jeden stánek. Eva s Kačkou prodávaly jablečný štrůdl, špenátový závin, a kuskus. Všechno občerstvení jsme měly za libovolný příspěvek.

Kolem asi půl sedmé jsme šly všechny kuchařky a organizátorky na pódium, abychom představily, proč tam vůbec jsme a kdo jsme. Pak jsme pustily krátký film – o tom, jak se žije ženám bez domova. Po skončení filmu jsme s kuchařkami odešly každá za svůj stánek, lidi k nám začali chodit a kupovat. A začal koncert. První kapela byly Kazety, druhá Zuby nehty a třetí The Chancers.

Hodinu před půlnocí začala dražba obrazů, které darovali různí umělci. Dva obrazy daroval můj kamarád Honza. Dopadla úspěšně. A potom už hrál jen DJ Benefit, podle mě byl super. Lidi byli fajn, dobře se najedli, všechno chválili a i dost utratili! A nám to moc pomohlo.

 


autor / Nikola Kotlarová VŠECHNY ČLÁNKY AUTORA