NP č.347 > UličníciBoris a pytláciBoris

NP stále bolestně prožívá nucený odchod některých prodejců a řádění pytláků. Že se jedná o problém opravdu naléhavý dokazují každodenní zkušenosti prodejců.

 

Vážení čtenáři, milí zákazníci,

rozhodl jsem se vám napsat o pytláctví z pohledu prodejce. V poslední době bylo z našeho programu vyloučeno několik prodejců, protože prodávali časopisy vyloučeným prodejcům, což je odporující Kodexu. Tito lidé pak některé z vás mylně informují o důvodech svého vyloučení a pak to vypadá, jako by jim Nový Prostor ublížil. Opak je pravdou.

Pytláci jsou mafiáni, kteří Nový Prostor hrubě poškozují. S časopisy žebrají, napadají lidi slovně či fyzicky a to nám, poctivým prodejcům, kazí dobré jméno. Každý, kdo těmto pytlákům časopisy prodá, je v tom vlastně podporuje. Každý pražský a brněnský prodejce má časopisy označeny číslem své průkazky. Pytláci, kteří mají časopisy od nepoctivého prodejce, mají čísla na časopisech přelepeny a mají buď falešnou průkazku nebo žádnou. Vzory průkazek jsou vytištěny téměř v každém vydání, proto vás prosím: kupujte časopisy od řádně označených prodejců.

Pytláci mnohdy, aby získali časopisy, vyhrožují řádným prodejcům, nebo je i fyzicky napadají za účelem získat od nich časopisy. Jednou jsem se na nádraží Holešovice, odkud jezdím domů, stal sám obětí takovýchto lotrů. Byli to Romové, chtěli po mně časopisy, které jsem jim neprodal. Poté mi říkali, že mě budou chránit. Využili mé chvilkové nepozornosti a ukradli mi taštičku s doklady a penězi. Díky duchapřítomnosti a pomoci veřejnosti se mi podařilo většinu věcí zachránit. Dost kolegů bylo od této pytlácké mafie zmláceno a někteří se z toho i nervově zhroutili.

Ještě jednou vás prosím, kupujte časopis od řádně označených prodejců. Loučí se váš pražský prodejce Boris

 


autor / Boris VŠECHNY ČLÁNKY AUTORA