NP č.507 > VIP RozhovorPojďme si trochu zaveršovat...prodejce Olda

Divadlo pod Palmovkou nás pozvalo na zkoušku připravované hry Zamilovaný Shakespeare. Nemohli jsme s sebou vzít nikoho jiného než prodejce Oldu z Kačerova, neboť ho neuslyšíte mluvit jinak než ve verších a všechny jeho historky se točí kolem žen. Půvabnou partnerkou mu byla herečka Kamila Trnková a dramaturg Ladislav Stýblo.

Já mám velmi moudrého strýčka Googla a přiznám se, já jsem si vás progoogloval...
Kamila: To by mě samotnou zajímalo, co jste našel.


Objevil jsem tam vaší úspěšnou hereckou kariéru, nikde tam o vás nic špatného nepsali, ovšem nikde také nic nepsali o vašem soukromí. Mohla byste nám prozradit, koho a co najdete, když přijdete domů? Přítele, kočku, psa?
Kamila: Doma mám přítele a pavouka Lídu. Na kočky mám alergii. V současný době jsem moc spokojená, našla jsem myslím lásku svýho života, k tomu mám milující rodinu. Mám štěstí. I na přátele a obecně na lidi. Možná je to taky o tom, co vám osud přihraje a s kým vám dovolí se setkat.


To bych s váma nesouhlasil. Zkoušela jste se na to podívat tak, že co ze sebe člověk dává – energii, sílu, lásku, cit, něhu a podobné věci – to se mu jako bumerang vrací?
Kamila: To mi moc lichotíte, touhle myšlenkou.

 

Tak já se radši zeptám na tu hru Zamilovaný Shakespeare, kterou jsme mohli na chvilku vidět při zkoušce. Já tam postrádal zvukový doprovod a hudbu. To ještě budete dodělávat?
Ladislav: Máme ještě skoro celý měsíc do premiéry, takže zvukaři teprve přijdou na řadu. Součástí licence k uvádění této hry je i hudba, která už je napsaná z prvního světového uvedení v Londýně a která se musí používat na přesně daných místech. Podmínky k uvedení Zamilovaného Shakespeara jsou poměrně přísné – teď nám třeba schvalují vizuál, který bude vyvěšený na průčelí divadla, a než jsme začali zkoušet, museli jsme posílat i fotografie a profesní životopisy hlavních rolí a režiséra. Takže i Kamila prošla schvalovacím procesem v Hollywoodu, konkrétně ve Studiu Walta Disneyho, které licenci k uvádění hry vlastní.
Kamila: To by mě docela zajímalo, jak to probíhalo... (smích)
Ladislav: No, koukli se na fotku a přečetli si tvůj životopis, jestli to náhodou není tvoje první role a jestli už máš nějaký herecký zkušenosti. My k tomu napsali, že seš jediná představitelka, která na tu roli u nás připadá v úvahu. Námitky nebyly žádné.

Mohla byste nám říct, koho najdete, když přijdete domů? Kočku? Psa? Přítele?

Tento článek je v plném znění dostupný pouze předplatitelům Nového Prostoru.

Pořiďte si online-předplatné a krom přístupu k článkům záskáte i možnost stáhnout si Nový Prostor ve formátu pdf.

Pokud již jste předplatitelem, přihlašte se prosím.


autor / prodejce Olda VŠECHNY ČLÁNKY AUTORA

Chci pomoci konkrétním lidem bez domova a v nouzi

Podívejte se profily našich nejlepších prodejců, kterým nechybí zodpovědnost a poctivost, ale chybí jim zázemí, oblečení, obuv nebo nějaká speciální pomůcka, aby se mohli cítit spokojeně a žilo se jim lépe. Našim prodejcům můžete přispět na jejich konkrétní potřeby nebo přání.
Chcete se o jejich osudu dozvědět víc? Děkujeme všem dárcům.