NP č.489 > Novinky z uliceOpravaRedakce

Prodejce Radek Tamók nebyl spokojen s tím, jak vyšel jeho neautoriovaný rozhovor v minulém čísle. Sepsali jsme s společně dlouhé prohlášení všech omylů a nepřesností, které v rozhovoru zazněly, ale protože samotný seznam je příliš dlouhý a život příliš krátký a NP nemá dost stran, publikujeme tímto Radkovi jménem redakce velkou omluvu a celý text omluvy a oprav jeho rozhovoru zveřejňujeme na Facebookových stránkách Nového Prostoru.

8x vysvětlní

1. Protože jsem se rozhodl prezetovat knihu s názvem Kouzlo od Rhondy Byrne, požádal jsem šéfredaktora, pana Havlína, jestli by nemohl použít výše zmíněý název „Děkuji, děkuji, děkuji". Takže titulek z rozhovoru NP 443 jsem si rozhodně nevymyslel, to bylo z hlavy pana Havlína.

 

2. Že by můj strýc a teta a nadávali na nájem u RPG není pravda, jen se zmiňovali, že je poměrně vysoký.

 

3. Na kardiologii v Motole mě přijala vrchní sestra, nikoli hlavní sestra. Moje náplň práce v Motole mimo jiné zahrnovala takové úkony, které byly v mých silách, jako například vyměňování plen. Ale nenazval bych to špinavou prací.

 

4. Platové ohodnocení práce v Motole pro mě nebyl žádný problém, jelikož jsem byl zvyký pracovat za minimální mzdu, což práce v Motole o mnoho převyšovala.

 

5. Tuhle práci jsem nakonec opustil z toho důvodu, že jsem měl pocit, že není v mojich silách dělat ji na sto procent.

 

6. Když jsem pracoval u agentury, která má na starosti komunální úklid, neměl jsem v podstatě ani minimální mzdu, která tehdy činila 9600,- a já jsem měl 9000,- za odpracované hodiny. Takže proto jsem k tomu přibral hlídání kontejnerů a dělal i dvanáctky.

 

7. Tahle práce nebyla psychicky ani fyzicky náročná, neřekl bych ale, že se jednalo o „dobrý a teplý job", jak bylo mylně uvedeno v rozhovoru.

 

8. Začal jsem prodávat na Bořislavce, kde se mi poměrně daří, ale neřekl bych, že je to jde stejně jako vl étě, protože v létě jsem tam ještě nebyl.

 

Původní znění rozhovoru.


autor / Redakce VŠECHNY ČLÁNKY AUTORA

Nejčtenější články z tohoto čísla

Odpadkoví Stalkeři / Libor Hruška > NP č.489 > Téma čísla S analýzou odpadu pracují nejenom antropologové a archeologové, ale i vyšetřovatelé, bulvární novináři nebo političtí aktivisté. číst dále Neberte nám pokladní v obchoďáku / Darek Šmíd > NP č.489 > Novinky / Technoskop V budoucnosti si všechno oddřete sami – a zadarmo. Velký ohlas získalo na Facebooku hojně sdílené video o obchoďáku budoucnosti. V klipu jsou k vidění zákazníci, kteří s očima navrch hlavy bloumají mezi regály, zboží si házejí rovnou do kabelky a odcházejí zdánlivě bez placení. Nejde o halucinaci – ve videoklipu je k vidění prototyp skutečného obchodu Amazon Go. číst dále Smrt v obalu / Jan Kalous > NP č.489 > Téma čísla Pokud člověk nepřistoupí k radikálnímu řešení a kupříkladu se nevrhne do jícnu sopky, jak to měl udělat antický filosof Empedoklés z Akragantu, musí počítat s tím, že s nějakým obalem přijde do kontaktu i po smrti. Jsou samozřejmě i kultury, kde to jde bezobalově, předpokládejme ale, že naprostou většinu z nás čeká nudná kremace či pohřeb do země vycházející z naší legislativy. číst dále Úvod do sociologie / Jan Stern > NP č.489 > Fejeton Sociologie bývala nudnou vědou. Ale nudit už si dnes nemůže dovolit ani ona. Jeden z nejslavnějších sociologů našich časů naše časy kupříkladu popisuje tak, že v nich všichni sloužíme bůžkovi pohybu a že jsme se za tím účelem všichni proměnili v a) zevlouny, b) tuláky, c) turisty a d) hráče. číst dále