NP č.440 > UličníciZprávy uliceTomáš Havlín

V České republice je podle nově zveřejněných statistik půldruhého milionu lidí v chudobě. Tito lidé řeší každý den, tak jako já, stejnou otázku. Zaplatit nájem a mít střechu nad hlavou a nejíst, nebo se alespoň trochu najíst, ale nemít zase kam hlavu složit? Tito lidé vědí stejně jako já, že se v této situaci nemůžete nikam přestěhovat! Kde vzít peníze na kauci a nájemné dopředu, které je všemi majiteli nemovitostí požadováno? Kde vzít peníze pro realitní kancelář, která je požaduje za zprostředkování nájemního bydlení? Jak si mám přestěhovat postel, když se nevleze do šaliny a nemám ani známé s autem a ani blbý čtyři stovky na pronájem dodávky? Co mám navíc dělat s těmi věcmi, který jsou dány do soupisu movitých věcí podléhajících exekuci, přestože tyto věci jsou ze zákona vyňaty z exekuce, ale já musím dbát, aby nedošlo k jejich poškození či nedej bože ke zničení, protože potom bych mohl taky ke všemu být opět trestně stíhán za maření výkonu úředního rozhodnutí?

 

Nevím jak vy, ale já potřebuji domov, kde bych se mohl v klidu najíst, a až pak mohu pracovat. Je to tak od přírody fyziologicky tělu dáno. Tady to dlouholeté nechtěné hladovění už mě stejně vyčerpalo. Takže, ať to má alespoň nějaký smysl, když už je předem známa moje budoucnost. 23. května jsem si přečetl dopis, podle kterého dnem 30. června končí moje práva a povinnosti vyplývající z nájmu, přestože nájemné mám uhrazené. Jakmile poslední den v mých rukou zacinká klíč, zahajuji na schodech Ústavního soudu suchou hladovku. K 30. 6. se má sice ochladit z 30° na 26°, ale známe, jak to bývá u dlouhodobých předpovědí. A tak nezbývá věřit, že Ústavní soud splní moji poslední vůli, která je součástí ústavní stížnosti, o dokončení projednávání mé ústavní stížnosti spojené s návrhem na zrušení zákona č. 120/2001 Sb. Exekuční řád bez ohledu na moji fyzickou existenci. 

 

Jiří Bezděk, prodejce NP – Brno

...

 

Omlouváme se čtenářům, které jsme v minulých číslech na tomto místě uvedli v omyl. Představení Divadla Rozkoš, jež jsme v NP 439 anoncovali na 10. června, se konalo již o den dříve, představení divadelního spolku Bohém, o kterém jsem v NP 438 psali jako o součásti Noci kostelů, se neodehrálo vůbec. Za vzniklé potíže se omlouváme.

 

Redakce NP 


Tomáš Havlín autor / Tomáš Havlín VŠECHNY ČLÁNKY AUTORA