NP č.593 > Téma číslaDveře na bienále jsou otevřené pro všechnyAlžběta Holcová, Monika Veselá

Chci pomoci konkrétním lidem bez domova a v nouzi

Podívejte se profily našich nejlepších prodejců, kterým nechybí zodpovědnost a poctivost, ale chybí jim zázemí, oblečení, obuv nebo nějaká speciální pomůcka, aby se mohli cítit spokojeně a žilo se jim lépe. Našim prodejcům můžete přispět na jejich konkrétní potřeby nebo přání.
Chcete se o jejich osudu dozvědět víc? Děkujeme všem dárcům.

Nejčtenější články autora

Aby se nám krev v těle nezadrhávala / Alžběta Holcová > NP č.597 > Rozhovor Podle akupunktury máme na těle stovky bodů, které jsou propojené s různými lidskými orgány a funkcemi těla. S terapeutkou Ivetou Černou Kestřánkovou jsme si povídaly o tom, co vše tato terapie tradiční čínské medicíny umí nebo jak může zmírňovat smutek a deprese. číst dále Jako když navlékáte korálky aneb Řízení letového provozu / Alžběta Holcová > NP č.607 > Rozhovor Historicky první žena, která na ruzyňské věži řídila letadla. Jak si v mužském kolektivu stojí, co ji na práci nejvíc baví a s piloty jaké národnosti se jí nejlépe pracuje? Nejen o tom jsme si povídaly s Olgou Ciglerovou, která už 25 let diriguje letový provoz. číst dále Nechme vlka výt / Alžběta Holcová > NP č.603 > Téma čísla Je jedním z nejvýraznějších a zároveň nejkontroverznějších druhů šelem v České republice. Vlk. V minulosti člověk tyto šelmy ve většině Evropy vyhubil, ale v posledních letech se stále více z nich do naší krajiny vrací. Zkušenosti z okolních států ukazují, že soužití hospodářů a divokých šelem je možné, a dokonce žádoucí číst dále Spotřebujte do data zkázy / Alžběta Holcová > NP č.532 > Téma čísla Do odpadu putuje celá třetina všech globálně vyprodukovaných potravin, což je množství, které by dokázalo nasytit více než dvě miliardy lidí. Okolo 8,8 milionu tun potravin je  jen v EU vyhozeno kvůli nepřesnému označování trvanlivosti. Z evropských (ale i českých) průzkumů jasně vyplývá, že spotřebitelé datům na obalech nerozumějí, s potravinami nakládají nesprávně a naprosto nezávadné potraviny tak často končí úplně zbytečně v koši. číst dále
Odběr novinek

Dobré zprávy z NP Chcete vědět, co je u nás nového? Přihlašte se k odběru newsletteru.

Zásady zpracování osobních údajů