Tento článek zatím není k dispozici v plné délce.
Tento článek zatím není k dispozici v plné délce.
autor / Alžběta Holcová
VŠECHNY ČLÁNKY AUTORA
autor / Monika Veselá
VŠECHNY ČLÁNKY AUTORA
Podívejte se profily našich nejlepších prodejců,
kterým nechybí zodpovědnost a poctivost, ale chybí jim zázemí, oblečení,
obuv nebo nějaká speciální pomůcka, aby se mohli cítit spokojeně a žilo se jim lépe.
Našim prodejcům můžete přispět na jejich konkrétní potřeby nebo přání.
Chcete se o jejich osudu dozvědět víc?
Děkujeme všem dárcům.
Tohle přece není umění! / Julie Šafová
> NP č.593 > Téma čísla
číst dále
Toto není obraz van Gogha nebo Moneta.
Jako když navlékáte korálky aneb Řízení letového provozu / Alžběta Holcová
> NP č.607 > Rozhovor
Historicky první žena, která na ruzyňské věži řídila letadla. Jak si v mužském kolektivu stojí, co ji na práci nejvíc baví a s piloty jaké národnosti se jí nejlépe pracuje? Nejen o tom jsme si povídaly s Olgou Ciglerovou, která už 25 let diriguje letový provoz.
číst dále
Aby se nám krev v těle nezadrhávala / Alžběta Holcová
> NP č.597 > Rozhovor
Podle akupunktury
máme na těle stovky
bodů, které jsou
propojené s různými
lidskými orgány
a funkcemi těla.
S terapeutkou Ivetou
Černou Kestřánkovou
jsme si povídaly o tom,
co vše tato terapie
tradiční čínské medicíny
umí nebo jak může
zmírňovat smutek
a deprese.
číst dále
Nechme vlka výt / Alžběta Holcová
> NP č.603 > Téma čísla
Je jedním z nejvýraznějších a zároveň nejkontroverznějších druhů šelem v České republice. Vlk. V minulosti člověk tyto šelmy ve většině Evropy vyhubil, ale v posledních letech se stále více z nich do naší krajiny vrací. Zkušenosti z okolních států ukazují, že soužití hospodářů a divokých šelem je možné, a dokonce žádoucí
číst dále
Spotřebujte do data zkázy / Alžběta Holcová
> NP č.532 > Téma čísla
Do odpadu putuje celá třetina všech globálně vyprodukovaných potravin,
což je množství, které by dokázalo nasytit více než
dvě miliardy lidí. Okolo
8,8 milionu tun potravin je
jen v EU vyhozeno kvůli nepřesnému označování trvanlivosti. Z evropských (ale i českých) průzkumů jasně vyplývá, že spotřebitelé datům na obalech nerozumějí, s potravinami nakládají nesprávně a naprosto nezávadné potraviny tak často končí úplně zbytečně v koši.
číst dále