NP č.624 > Prodejci NPBuřty, písničky a skvělá atmosféra
aneb Jak jsme se po roce zase sešli v Braníkutext: Monika Dvořáková, foto: Jolana Haismanová

Minulý týden jsme se po roce znovu sešli na našem tradičním místě v Braníku, poseděli u ohně a opekli si špekáčky. A vy si nyní můžete prohlédnout, jak si to všichni zúčastnění užili!

Jedno horké červnové odpoledne se na břehu řeky Vltavy opékaly buřty, sedělo se u ohně, zpívaly se trampské i netrampské písničky, jedlo se, ale také se sbírala pozitivní energie pro další práci. Prodejkyně a prodejci mohli na chvilku zapomenout na svoje trable a zažili příjemné odpoledne plné smíchu, dobrého jídla a vyprávění historek nejen z prodejních míst.

 

Prodejci opékají buřty

Prodejci Standa, Martin, Zdeňka, Michal a Radek.

 

 

Prodejce Václav

Václav, kterého potkáváte na prodejním místě v Letňanech, je pravidelným účastníkem akce buřtobraní. „Mám to tady rád, i když je to trošku z ruky a člověk musí dojít docela štreku od zastávky. Ale cítím se tu příjemně, dám si dobrý buřt, pokecám s dalšími kolegy a našimi sociálními pracovnicemi, nasaju trošku sluníčka… Taky tu hodně fotím a pak si ty fotky prohlížím a vzpomínám, jak mi tu bylo krásně. Těším se na další rok!“

  

 

Prodejkyně Zdenička

Zdenička, prodejkyně NP ze zastávky metra Strašnická, si na akci vždycky užije nejvíc legrace: „Já si tady s ostatními vyprávím hodně vtipů a zábavných historek z mládí. Moc se u toho nasmějeme a to je přece dobře, protože smích léčí. Jsem ráda, že nás holky z NP takhle vytáhnou do přírody, protože jinak bych seděla na ubytovně a koukala asi na televizi, brzo si šla lehnout. Dneska mám okolo sebe ale spoustu lidí, se kterýma je zábava!“ 

 

 Fotoreportáž z opékání buřtů

 

 

Fotoreportáž z opékání buřtů

 

Děkujeme všem prodejkyním a prodejcům, kteří se akce zúčastnili a užili si to společně s námi. Velké poděkování patří také všem čtenářům a podporovatelům. Bez vás bychom takové akce pořádat nemohli. Děkujeme!

 

Fotoreportáž z opékání buřtů

 

 

 

 

Předplaťte si časopis Nový Prostor a každé nové číslo dostanete elektronicky nebo poštou přímo do schránky! I při objednání přes internet můžete podpořit svého oblíbeného prodejce.

 


Monika Dvořáková autor / Monika Dvořáková VŠECHNY ČLÁNKY AUTORA

Nejčtenější články autora

Buřty, písničky a skvělá atmosféra
aneb Jak jsme se po roce zase sešli v Braníku / Monika Dvořáková
> NP č.624 > Prodejci NP Minulý týden jsme se po roce znovu sešli na našem tradičním místě v Braníku, poseděli u ohně a opekli si špekáčky. A vy si nyní můžete prohlédnout, jak si to všichni zúčastnění užili!
číst dále
„Naše děti prodělaly nějaký způsob výchovy a má to takové následky.“ / Monika Dvořáková > NP č.606 > Rozhovor Nejmladší český cestovatel, který se už v pěti týdnech ve švédské divočině setkal s medvědicí a medvídětem. Také na kole projel skrze Tibet, překonal pětitisícové sedlo a jako rodilý mluvčí se domluví česky, anglicky a čínsky. To je sedmiletý Saša, kterého můžete znát z jeho zápisků z cest, zveřejňovaných pod jménem Saša jede. O stylu výchovy, fenoménu dětství a cestování s dětmi nám povídal Sašův tatínek. číst dále Můj hudební vesmír
Zpěvačka Lenka Dusilová versus prodejkyně Alena / Monika Dvořáková
> NP č.609 > Prodejci NP Byl to jeden z těch rozhovorů, kdy téměř nepoznáte, kdo má být v roli novináře a kdo v roli zpovídaného. V jedné z pražských kaváren se obě dámy spontánně začaly bavit o tom, jaké mají léto. A zjistily, že je spojuje nejméně jedno krásné téma: vandr.
číst dále
Pořád v sobě něco objevuji
Prodejkyně Alena versus Martin Finger / Monika Dvořáková
> NP č.615 > Prodejci NP S hercem a uměleckým šéfem divadla Činoherní klub Martinem Fingerem se prodejkyně Alena potkala v divadelní kavárně. Nad domácí limonádou si povídali o hokeji, roli uměleckého šéfa, ale třeba i o Sherlockovi Holmesovi.
číst dále