NP č.515 > Téma číslaGenerace 00. letRedakce

Tahle partička devadesátky nezažila. Přesto jsou jimi dost ovlivněni. Spíš jsou ale rádi, že se narodili až v další dekádě.

Co se vám jako první vybaví, když se řekne devadesátky?
Franta: Mně se jako první vybaví hudba z tý doby, hlavně veškerý free techno party, což je věc, která mě mrzí nejvíc, že jsem ji nemoh prožít. Když jsem já na nějakou techno party moh jít, tak už to nebylo vono.
Linda: Mně se okamžitě vybaví afra na hlavách a Spice Girls.
Viky: Asi nejvíc nevkus tý doby, hlavně v módě, ale i architektuře. Podle mě je mezi devadesátkama a našima nulkama velkej rozdíl, možná největší v historii. Co se týče vkusu, ale hlavně v technice.

 

V jedný anketě o nejnevkusnější sportovní dres, se z deseti položek objevilo osm z devadesátých let. Být v devadesátkách sportovec a mít vkus muselo být o infarkt...
Míša: Já jezdím s babičkou na běžky a lidi v tom dodneška potkávám. Je to strašný. Fakt strašný.
L: Přece to nevyhoděj... (smích)
(všichni společně listují knihou Dušana Radovanoviče Svobodná a divoká 90. léta – Příběhy z doby, kdy bylo možné téměř vše, kterou jsme téhle generaci dali jako tahák)

F (otočí stránku): Jé, tamagoči! To si pamatuju, vždycky jsem ho chtěl a vždycky jsem měl jenom nějakou čínskou kopii, která hned přestala fungovat. To pravý jsem viděl jenom u kamaráda ve školce.

Tento článek je v plném znění dostupný pouze předplatitelům Nového Prostoru.

Pořiďte si online-předplatné a krom přístupu k článkům záskáte i možnost stáhnout si Nový Prostor ve formátu pdf.

Pokud již jste předplatitelem, přihlašte se prosím.


autor / Redakce VŠECHNY ČLÁNKY AUTORA

Chci pomoci konkrétním lidem bez domova a v nouzi

Podívejte se profily našich nejlepších prodejců, kterým nechybí zodpovědnost a poctivost, ale chybí jim zázemí, oblečení, obuv nebo nějaká speciální pomůcka, aby se mohli cítit spokojeně a žilo se jim lépe. Našim prodejcům můžete přispět na jejich konkrétní potřeby nebo přání.
Chcete se o jejich osudu dozvědět víc? Děkujeme všem dárcům.