NP č.508 > Téma číslaMilý Ježíšku...Adéla Elbel

Milý Ježíšku, předem mého dopisu sorry za tykačku, ale já Ti nikdy nevykala, tak je divný s tím začínat na horizontu produktivního věku. Píšu Ti, i když už na Tebe nevěřím. Vlastně si už ani nepamatuju, kolik mi bylo, když jsem věřit přestala. Vím ale, že to bylo ve školce.

Propálil mi to jednoho podzimního dne Martin Bulíček, kterej měl staršího bráchu, takže byl dál a zkušenější, a já ho milovala tolik, že mi ta zpráva vůbec nevadila. Bohužel mi vzápětí ještě řekl, že jsem brejloun a že miluje Přikrylovou. Takže jsem přece jen brečela, když jsem se dozvěděla, že neexistuješ.

 

Nedávno mi říkala kamarádka, že na tebe věřila do třinácti let, což, myslím, je celosvětovej rekord. Prej je to tím, že je ze strašný díry, kde neměla kamarády. Neumím si představit, jak hluboká ta díra musela bejt, když věřila až do třinácti... protože třináctka je věk, kdy už holky řešej, jestli se nedá z líbání otěhotnět a kdy v Africe zakládaj nebo spíš rozšiřujou rodiny.

 

Tento článek je v plném znění dostupný pouze předplatitelům Nového Prostoru.

Pořiďte si online-předplatné a krom přístupu k článkům záskáte i možnost stáhnout si Nový Prostor ve formátu pdf.

Pokud již jste předplatitelem, přihlašte se prosím.


Adéla Elbel autor / Adéla Elbel Stand-up komička a moderátorka, členka hudebního uskupení čokovoko, překladatelka z holandštiny. VŠECHNY ČLÁNKY AUTORA

Chci pomoci konkrétním lidem bez domova a v nouzi

Podívejte se profily našich nejlepších prodejců, kterým nechybí zodpovědnost a poctivost, ale chybí jim zázemí, oblečení, obuv nebo nějaká speciální pomůcka, aby se mohli cítit spokojeně a žilo se jim lépe. Našim prodejcům můžete přispět na jejich konkrétní potřeby nebo přání.
Chcete se o jejich osudu dozvědět víc? Děkujeme všem dárcům.