Tento článek zatím není k dispozici v plné délce.
Tento článek zatím není k dispozici v plné délce.
Podívejte se profily našich nejlepších prodejců,
kterým nechybí zodpovědnost a poctivost, ale chybí jim zázemí, oblečení,
obuv nebo nějaká speciální pomůcka, aby se mohli cítit spokojeně a žilo se jim lépe.
Našim prodejcům můžete přispět na jejich konkrétní potřeby nebo přání.
Chcete se o jejich osudu dozvědět víc?
Děkujeme všem dárcům.
NáZNAK / David Háva
> NP č.494 > Startér
Chtějí dělat věci, co mají smysl. A mít práci jako srdcovou záležitost. Když se jich na něco ptáte, tak vás slyší. Přesto vyvinuly zážitkovou hru, která má přiblížit svět neslyšících.
číst dále
Češi? OK. / Jan Stern
> NP č.494 > Fejeton
Víte, co je nejčeštější z českých příběhů? Praotec líný vylézt na pořádný kopec? Ale kdeže. Přemysl zanechávající poctivé práce s pluhem ve prospěch politiky? Ne, ne. Babička na Starým Bělidle, co by pro pírko přes plot skočila a paní kněžně (co asi odložila Barunku) se až po pás poklonila? Samá voda. České to všechno snad je, ale nejčeštější nikoli. Ani zdaleka.
číst dále
Říká se, že jsem tak trochu ras / Jan Štěpánek
> NP č.494 > Téma čísla
Nakonec by to chtělo rozhovor se skutečným psychopatem, říkali jsme si. Ale kdo je až takový psychopat, že nám k tomu přizná? Šéfkuchař Radek Kašpárek je proslulý svou tvrdohlavostí a výbušností, stejně jako svým kuchařským uměním. Dokáže být arogantní, až bezcitný. Umí chladně riskovat a jít za hranu. Ví, že je v podstatě psychopat. A ví, jak to zúročit v něco, co česká gastronomie nepoznala.
číst dále
Vyrůstá generace robotických dětí / Darek Šmíd
> NP č.494 > Novinky / Technoskop
Současná mládež je u umělé inteligence jako doma; je ale ještě doma i u té lidské?
číst dále