NP č.457 > Pošli to dálNeohlášená ztráta lidskostiAndrea Novotná

Jeden nově vzniklý pravicový server, který se tím patrně chtěl zviditelnit, a proto jej nebudu jmenovat, vydal na konci dubna rozhovor s českým „zvláštním velvyslancem pro energetickou bezpečnost“, Václavem Bartuškou. Muž s minulostí revolučního vůdce a následnou zářivou kariérou se zde představil jako člověk, který ví, jak to na světě chodí a kde je třeba ukázat tvrdou ruku.

 

Tento článek zatím není k dispozici v plné délce.


autor / Andrea Novotná VŠECHNY ČLÁNKY AUTORA

Chci pomoci konkrétním lidem bez domova a v nouzi

Podívejte se profily našich nejlepších prodejců, kterým nechybí zodpovědnost a poctivost, ale chybí jim zázemí, oblečení, obuv nebo nějaká speciální pomůcka, aby se mohli cítit spokojeně a žilo se jim lépe. Našim prodejcům můžete přispět na jejich konkrétní potřeby nebo přání.
Chcete se o jejich osudu dozvědět víc? Děkujeme všem dárcům.

Nejčtenější články z tohoto čísla

Nemáš? Zaplatíš! / Filip Malý > NP č.457 > Pošli to dál Nekonečný seriál na motivy hledání smysluplné koncepce sociálního bydlení, která by tentokrát sloužila i někomu jinému než jen podnikavcům těžícím zdejší zlatou žílu v podobě velkokapacitních ubytoven pro chudé, má za sebou další neslavnou epizodu. Ne že bychom snad byli blíž katarzi, jen je pro její aktéry, kteří tahají za kratší stranu provazu, na obzoru nová dramatická zápletka, která dodá trochu svěží nejistoty tam, kde se staré hrozby zřejmě už přežily. číst dále Zlaté časy js ou pryč / Tereza Virtová > NP č.457 > Téma čísla Moni žije na věhlasném berlínském squatu Köpi. Bavily jsme se o pankáčích z východu, podpoře imigrantů i jak to vypadá, když se squat utrhne ze řetězu. číst dále Spořádané čtverce / Rad Bandit > NP č.457 > Pošli to dál Mám rád domy. Řady domů, kolem nich ploty, popelnice, auta, lampy a šňůrky silnic, teda spíš kostičky. Zkrátka ulice. Ulice zabočí, většinou za roh, a už je z toho výlet kolem bloku, neboli krátká kostička. Tak ji zná můj pes. Takových čtverců je nekonečně, dají se z nich dělat obdélníky, klikaté cik-caky, krátké i hodinové, úplný labyrint, když chcete – Žižkov. číst dále Obsazená nejistota / Tomáš Havlín, Zuzana Brodilová > NP č.457 > Téma čísla Přestože právníci to zřejmě neocení, zažívá squating v důsledku krize celosvětovou renesanci. Zdá se, že ledy se prolamují také v Česku. Může to vydržet? číst dále