NP č.494 > Novinky / TechnoskopČelisti virtualityDarek Šmíd

Virtuální realita míří do kin.

V době Netflixu a podobných služeb, které nabízejí filmy a seriály vyskládané jako v regálu v supermarketu, se kina pokouší přijít s něčím novým a tohle by mohlo být ono; v Los Angeles už promítá virtuální IMAX VR a hovoří se o tom, že v následujících letech by si mohl člověk za virtuální realitu připlatit i v běžnějším kině: za pár korun navíc by prostě dostal na hlavu virtuální headset, na ruce virtuální rukavice a na tělo speciální senzorickou vestu: to vše by na něj působilo tak, jako že je přímo uprostřed filmu. Teď jde jen o to zařídit, aby mu okolní diváci, kteří si za virtuální realitu nepřiplatili, nesypali na hlavu ze zadní řady popcorn.


autor / Darek Šmíd VŠECHNY ČLÁNKY AUTORA

Nejčtenější články z tohoto čísla

Dobrý psychopat / Redakce > NP č.494 > Téma čísla Když se řekne psychopat, vybavíme si někoho v lepším případě nesnesitelného, v horším případě okolí nebezpečného. Jsou ale vlastnosti, díky kterým lidé s psychopatickými rysy mohou hrát ve společnosti kladnou a zásadní úlohu. Psychopat díky absenci emocí a strachu může činem na hraně totálního rizika posunout lidstvo vpřed. Hledáme dobrého psychopata! číst dále Armáda nechce psychopaty / Jakub Yellen > NP č.494 > Téma čísla Vojenský psycholog Daniel Štrobl zkoumal chování lidí v zátěžových situacích a s posttraumatickým syndromem. Byl také u výběru personálu vyššího vojenského managementu. „Armáda psychopaty nechce!“ řekl nám na úvod, jen co uvařil kafe. číst dále Vyrůstá generace robotických dětí / Darek Šmíd > NP č.494 > Novinky / Technoskop Současná mládež je u umělé inteligence jako doma; je ale ještě doma i u té lidské? číst dále Říká se, že jsem tak trochu ras / Jan Štěpánek > NP č.494 > Téma čísla Nakonec by to chtělo rozhovor se skutečným psychopatem, říkali jsme si. Ale kdo je až takový psychopat, že nám k tomu přizná? Šéfkuchař Radek Kašpárek je proslulý svou tvrdohlavostí a výbušností, stejně jako svým kuchařským uměním. Dokáže být arogantní, až bezcitný. Umí chladně riskovat a jít za hranu. Ví, že je v podstatě psychopat. A ví, jak to zúročit v něco, co česká gastronomie nepoznala. číst dále
celý archiv