NP č.428 > Pošli to dálZachráněné vánoceFilip Malý

První listopadová neděle v Café na půl cesty na pražském Pankráci byla ve znamení i na místní poměry nezvyklé události. Desítky dětí a jejich rodičů přišli na benefiční párty podpořit jednu nejmenovanou romskou rodinu v nesnázích.

První listopadová neděle v Café na půl cesty na pražském Pankráci byla ve znamení i na místní poměry nezvyklé události. Mumraj desítek dětí a jejich rodičů, kteří přišli na benefiční párty podpořit jednu nejmenovanou romskou rodinu v nesnázích, snadno opanoval nevelké prostory tréninkové kavárny a živo bylo i venku v parku. Vyráběli a pouštěli se draci, někteří navařili veganské jídlo, jiní dali k dispozici oblečení po odrostlých dětech, a o příjemnou atmosféru se jako DJ postaral Bonus. Za odpo- ledne, které připravila diy skupina MamaTata volně sdružující (nejen) čerstvé a nadcháze- jící rodiče, se vybralo skoro šest tisíc korun a další tři přidali provozní kavárny, kteří si od kamarádů jako dárek k narozeninám přáli právě příspěvek do solidárního fondu.

 

Předání peněz rodině ze středních Čech, která má v poslední týdnech plné ruce práce se svými čerstvě novorozenými „vícerčaty“, se odehrálo o týden později v rychlosti a bez všech fanfár. Přesto bylo pro obě strany hodně dojemné. Nic netušící a notně za- skočená maminka vzkázala všem obrovské díky. S manželovou výplatou a rodičovskými příspěvky vyjdou jen taktak, a protože nekojí a sunar jde pro tolik dětí do tisíců, začali se pomalu smiřovat, že s pětiletým synem tentokrát neoslaví vánoce. Doufejme, že by to snad mohla být symbolická tečka za jedním zvláštním obdobím pro rodinu, která má, kromě vícenásobného důvodu k radosti, třeba i kvůli anonymním výhrůžkám také spoustu starostí.

 


autor / Filip Malý VŠECHNY ČLÁNKY AUTORA